Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även du min brutus min kärleksömma, blott den drömda

 

Du virkar lögner under min hud
flår sen, kalhuggen och öm
du erbjuder inget, men ändå lite,
och jag finns kvar, för hoppet snärjer,
tär och kväljer.

Du älskade med min själ den natten,
för att säga, jag betydde ingenting,
du älskade en annan, som jag fick
bittert erfara blott efteråt.

Det är sant, jag är inte som du,
inte lika kall och hal och ful som du.
Längtansfull och kärleksöm
dum och blåögd kanske,
men aldrig grym och hjärtlös obarmhärtig.

Jag fyller ej min bägare med lögner
för att giva dig att dricka,
jag är inte din brutus, inte den lumpna,
jag gav dig min kärlek, men du förnekade
min existens att det någonsin hade hänt.

Ur din blick slingrar sig ormen,
ondskefull och lömsk,
ditt svek brutalt och groteskt
men du förlorade ändå mest,
den dyrbaraste juvel.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 454 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-08-01 00:42



Bookmark and Share


  Lena Renman
Sorg smärta frustration och svekens nattsvarta djupa hål.
Så väl du sätter ord påd etta onda som raserar hjärtan.

Emot den sviknade beräknade står den svikna nakna sköra och darrande är luften emellan. Först av löten och kärlek sedan av svek och förnekanden.

Lena
2008-08-02

    Bodil Sandberg
En förtvivlad dikt fylld av sorg och frustrationer som faktiskt ändå är befriande i sin utgjutande ilsk-ton..och oerhört vemodsvacker!!!!
2008-08-02

  Fredrik P. VIP
ok! forts. på
den grymma
kärlekssagan.
din poetiska
frenesi imponerar
- undrar bara
om det i verkligheten
var så illa, att
bara en var bov
i dramat!?
2008-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund