Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I skogen med svärfar


När tiden mäts i stammar

Raka stammar räknar tiden i ringar.
Mellanrummet uppmätt och stakat
av jordiga pojkhänder.
De som bar plantorna hit.
Tallarna gömmer åren under barken,
när du bär dem utanpå.

Där framme myren
som öppnar sig. Och sluter sig
om våta väsen. Solvarm mossa.
Våra steg suger fast,
lämnar avtryck.

Bären står oplockade,
det var längre sedan någon såg
en hjortronbjörn. En hotad art
som ingen brytt sig om att rädda.

Men när cirkeln sluts
som min hand om myltan
kan den alltid öppnas igen.




Fri vers av Sara Boström
Läst 313 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-03 15:29



Bookmark and Share


  stenhur VIP
En stark närvaro. En förtätning. Att vara där. I känslan av att vara inuti. Doften av mylta, handen...och en aning av cirkeln...jag känner rysningar...
2008-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström