Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs 1998


Hustrollet

Det bor ett troll uti mitt liv
inget stort och farligt
men han älskar bråk och kiv
kanske är det oförklarligt

Allt ser ut att kunna vara bra
vi borde haft allt att vinna
kunnat skaffa oss det vi vill ha
kunnat levt gott som man och kvinna

Men det bor ett troll uti mitt liv
ett litet, men fruktansvärt bråkigt
med klor vassa som rakkniv
som gör allt för att göra allt tråkigt

Så fort lyckan vill göra besök
trasar han sönder var glädjestund
lägger ner kraft i sina försök
att förstöra allt på en sekund

Till det trollet ville jag giva
det bästa av glädjens kraft
för blott glädje kunde bortdriva
de tårar för trollet jag haft

Med godhet ville jag visa
att olönt är det att djävlas
mitt skratt skulle bevisa
att ondska med kärlek kan stävjas

Men det bor ett troll uti mitt liv
det bor ett troll uti mitt liv......bor ett troll....ett troll....TROLL!




Fri vers av Birgitta Nordh
Läst 262 gånger
Publicerad 2008-08-04 21:53



Bookmark and Share


  Trädflickan
"Med godhet ville jag visa
att olönt är det att djävlas
mitt skratt skulle bevisa
att ondska med kärlek kan stävjas"


Man tror att bara man själv visar kärlek så ska man kunna förändra den andre. När han förstår hur mycket man älskar honom kommer allt att bli bra.. Dessa tankar får en att stanna alldeles för länge i ett dåligt förhållande. Om jag bara visar hur mycket...
2008-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Nordh