Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Obehörig

Jag hör inte hemma som lärare i skolan
det har facket och militären bestämt
har inget att tillföra och lära ut, -tror man
papperspoäng saknas - och därmed jämt....


Så de sista tio åren med tusentals glada, duktiga elever
var inget värda överhuvudtaget
enligt dem som styr och ställer
Våra barn behöver inget som erfarenhet ger
ingen respekt, inga krav, inte glädjen av att vara en i laget....

Den läxan blir dyr, -för dem som styr , och de förlorar slaget....

Alla våra älskade "nya ungar"
kommer inte att finna sig i detta
De är sina egna kungar
och i cybertiden är de kungar med rätta

Så vad kan då såna som jag tillföra
-jo, förutom ämneskunskapen, hyfs, respekt, kärlek och hopp
för mamma jobbar och pappa har mycket att göra
så där hemma finns ingen som ibland säger Stopp!

-Jag vill ge dem Hopp om,
att de är vår framtid,
och att framtid har de gott om - Men... det är bråttom!




Fri vers av Birgitta Nordh
Läst 342 gånger
Publicerad 2008-09-23 12:25



Bookmark and Share


    jolene
Håller med!
2008-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Nordh