Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moder Jords chaufförer

Två ben, tankar och minne - kommunikation

Är det vad vi är idag, evolutionens krona
kanske är vi bara hanne och hona.
Vår egen förstörelse - något vetenskapsmän kan klona.

Eller har vi något underbart,
något unikt här i naturen - som skiljer oss från djuren.

En stolthet att förmå behärska tekniken, fysiken och musiken,
att använda naturens krafter - luft och hav,
att förvalta vårt livsarv, och njuta av hoppet
att få finnas kvar under solen i eviga dar.

Att styra vår planet på rätt sätt
det är mänsklighetens plikt - rätt och slätt.




Fri vers av Birgitta Nordh
Läst 345 gånger
Publicerad 2008-11-01 23:40



Bookmark and Share


    jolene
Så sant som det är sagt. =)
2008-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Nordh