Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi lever alla bakom våra blickar
ett envägsglas som bara speglar oss själva.



GÅTOR

Mötte en gåta 
på en regnig gata 
kragen uppfälld
över livet 
vi gick båda framåtlutande
i  våt motvind.

Hon var en gåta
med regnstripigt hår
och en medaljong
formad som en yxa
mellan brösten

En gåta
förklädd i kött och muskler
med bultande blod
mellan gåtfyllda ord

Trafiken väste vått
runt omkring oss 
gatlyktsglittrande duggregn
föll som spetsar
virkade av spindelnät
omkring oss

En sekund
ögonkontakt
sen
möttes våra ryggar
skiljdes i samma sekund
mötets snabba varande

Jag visste
att
hon var bara en av alla gåtor
jag mött i regnet

Och som jag lyckligtvis
aldrig någonsin
lyckats lösa.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 343 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-08-09 18:13



Bookmark and Share


  Night Soul Woman
Fint skrivet:)*applåd*
2008-08-09

  Night Soul Woman
Fint skrivett:)*applåd*
2008-08-09

    sunnanvind
Väl diktat och mycket vackert dessutom med en tanke som dröjer kvar hos mig som läsare! Applåd!
2008-08-09

  Cris
gåtor som kommer och går
ja nog lever vi bakom våra blickar
2008-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth