Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstvisa för min Miramis

Nu faller regnet över vidsträckta ängar
hösten böljar fram över våra blomstersängar
jag slår mig ned med en kopp te vid mitt fönster
och förslås av årstidernas välvande mönster

Så kom sommaren, jag kände något magiskt i luften
jag levde för carpe diem utan någon tanke på hösten
men så kom denna dag, då du förlorade din lust
och en kopp, svart te fick bli min enda tröst

Prästkragskransar blir till gulnande blad
och din hand mot min kind känns numera sval
ditt vin smakar skavande bittersött,
och pulsen i mitt hjärta känns oroligt trött

Känslomässigt ensam, utan julivärme i mitt hår
jag fängslas av tanken utav en förevigad vår
men utan dig i mitt liv, sprakar snart september sönder
och kvar blir sargade, röda bakgrunder

Nu faller regnet över vidsträckta ängar
hösten böljar fram över våra blomstersängar
inget klappande hjärta, ingen hand på min dörr
jag stannar kvar, förvälvs i världen där allting var bättre förr




Fri vers av Fagra
Läst 326 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-10 20:47



Bookmark and Share


  Gawain
Gillar ett brottstycke som säger så mycket i all sin enkelhet, så stort på nåt litet vis - ditt vin smakar skavande bittersött.

Varm känsla, all höst och ensamhet till trots. Fint bildspråk som i sin helhet skapar inre världar att förlora sig i. Väldigt snyggt och poetiskt. Ypperligt rent av.
2008-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Fagra
Fagra