Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dödsbädden

älskar man livet lever man fullt ut
nära döden längtar man efter ett slut

jag sitter bredvid dig
ser din trötta själ

vill inget illa
vill väl

din kropp har skrumpnat samman
ögon lyser inte när jag hälsar på
måste lära mig klara mig utan dig
jag säger adjö hejdå du kan gå

och då får jag plötsligt kontakt
en liten stund glimmar du till
jag ser din diamant till själ igen
sen är du borta du ligger still

jag stänger dina ögons tomhet
och tvättar din nakna kropp
ditt numera tomma skal




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-05-08 09:44



Bookmark and Share


  Almaz
Rörande skrivet..! själv har jag inte upplevt detta, men jag känner en del som berättat om liknande upplevelser..Min pappa väckte min farfar genom att spela ett stycke på fiol, som han tyckte mycket om. Det var just för ett ögonblick..han talade visst också lite..men sedan försvann han igen..
Det är verkligen fashinerande.. och jag tror
Magnus har rätt i att det vore välgörande för alla att få uppleva detta. Som att få en naturlig insikt om liv och död! Fint skrivet, vemodigt och vackert!
2005-08-16

  Magnus Åkerblom
Om fler kunde få uppleva de där diamanterna så skulle nog mångas rädsla för döden försvinna. Fint skrivet om något jag också har upplevt. :)
2004-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP