Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
har sett den ohöljda glädjen i ögonen på vår ettåriga flicka när hennes far kommer hem från jobb. Tänkte att sku hon kunna, sku hon kanske skriva så här.


Till Pappa

Mamma sa att jag pratade i sömnen inatt

Jag ropade på dig

Du åkte bort, jag hann inte ifatt

Jag grät en stund i mammas knä

Förstår du inte?

Jag ville ju komma me

Dagen går med tröga steg

Skall inte du komma snart på vår väg?

Mamma lagade makaronilåda till mat

Det som du tycker om

Vi har satt en stor portion på ditt fat

Du kommer att bli trött o somna på sängen

Tills jag väcker dig

I farten o flängen

Oj pappa se vad jag lärt mig medan du var borta

Nu kan jag springa

Med mina ben, men ännu är dom lite för korta

För jag hinner inte undan när vi busar

Fast jag allt vad jag orkar rusar

Pappa kommer du inte snart hem?

Mamma sa att du kommer först klockan fem

Jag längtar så

Efter din varma, trygga famn

När du kommer hem till vår egen lilla hamn

Vet du pappa, jag älskar dig så

Kunde inte bättre pappa få




Fri vers av merasera
Läst 400 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-08-12 14:01



Bookmark and Share


    Lindizz
Ord av kärlek, söt text.
2008-08-20

  Hanni
Vilken söt! Kärlek som lyser igenom här
2008-08-12
  > Nästa text
< Föregående

merasera