Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den som det visste! :)


Ingen är inte jag

Som den som svartheten gör sig,
till friheten den talar, med dånande stämma.
Härjat landskap, utan nåd är den tagen.
Vid varje vattenhål sänker sig tystnaden,
han vakar över de törstiga.

Ett öppet öga som ser över synen,
att tiden är mogen för oss.
Är du Han eller Hon, eller väntar du bara på någon.
Vad vet jag, jag är Ingen och Ingen är inte jag.

Kom till svartheten och in i glömskan,
där livet inte är menat till något.

Absolut ingenting.




Fri vers av Lady Greensleeves
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-13 11:48



Bookmark and Share


  André Esbjörnson
inte enbart i svartheten är det inte menat till något
tomrummet som omhöljer
är lika menlöst

men du kommer aldrig finna Honom, eller Henne
och än mindre dig själv
om du inte tänder ett ljus

tro inte att du förgör mörker med ljus
för det är ett stort tomrum att lysa upp
men du kan skapa kontraster
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Lady Greensleeves
Lady Greensleeves