Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min älskade dotter fyller idag tretton


En dag att hylla

 

Idag blir liten, stor
barna tro, går över i vuxensko.
Det som så tryggt och säkert,
blir nu sökande,fullt av nya
fadäser, att prövas, redas ut
och fylla vuxenlivets rum.

Jag önskar jag kunde
ta i mina händer,
det svåra det tunga
men dag i sänder,
vet jag du kommer
klara det som sker
och det som händer.

när liten blir stor,
är du ändå den du
föddes för att vara
stor kärlek uti ditt hjärta bor,
med kämpande slag
för de svaga.

Din mamma önskar
dig det allra bästa,
alltid med en hand
för att trösta och befästa,

våga vara den du är,
för där går livets väg.
med barna sinne och vuxet mod,
barfota spår och framtidstro,

så kommer allt gå dig väl
in i din nya vuxenvärld.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 362 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-08-15 08:34



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vilken underbar skön dikt till en dotter som just tar första steget in i vuxenvärlden
2008-08-18

  Peter Matsa
inte många 13-åriga döttrar lär få lika fina hyllningar av sin mamma :)
2008-08-15

  Nasrin
Fin hyllningsdikt!
Grattis på hennes fördelse dag!!!
2008-08-15

  Fredrik P. VIP
grattis till dotterns
första tonår...
fin hyllningsdikt!
2008-08-15

  Lena Renman
Fin kärleksförklaring till älskad dotter jag kan skriva under på. Har ju också en som blivit stor...
Lena
2008-08-15

  Cris
Fint skrivet till dottern. Hurra!
2008-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund