Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till åminnelse av Kristallnatten.




Kristallnatten

Kalla människor
som aldrig tvingats se
sitt eget öde dö

skramlar med vapen.

Tyst, det fryser till
och allting isar.

En stjärna darrar stum
men lyser upp ett tjut

och krossat glas
ger redan spegling:

På marken blandas blodig snö
med tunga stöveltramp.




Fri vers av Cadena
Läst 942 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-11-23 16:44



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Fint om en händelse vi inte får glömma. Man känner kylan i varje bokstav.
2018-05-16

  Della
Hejsan, läste din dikt och tycker den är fantastisk undrar om jag skulle kunna få använda den som inledning i en redovisning om kristalnatten?=) kram.
2011-09-20

  Jean-Michel Orblin
Min mor var med om nåt liknande i Bukarest
2011-09-10

    ej medlem längre
Bra text till hågkomst av Kristallnatten!
2008-11-29

    Scribble
Tackar för fina texten,
på marken blandas blodig snö
med tunga stöveltramp....så var det.
Det får aldrig hända igen, aldrig!
se lilla gula stjärnan som lyste!
Ha det gott, /S
2008-11-24

    ej medlem längre
Tyvärr något som kan ligga närmare än man tror - får därför inte glömmas ... en expressiv dikt.
2008-11-24

  Sladjana Zubcevic
Denna dikten berör mig starkt!
Djup och stark.
Bra skrivet.
2008-11-23

  korpfjäder
Rysligt bra den här
2008-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena