Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKEPPSBRUTEN I TIDEN, I TIDSNÖD

Tiden har kapsejsat
jag hänger
fingertoppsdomnad
klamrande
i upponervänd köl

Varför
stannade jag inte
i land?
Där mina steg
gjorde djupa spår
i pölar av 
kvicksilvertid

Grep girigt
då den 
sjönk
glittrande
i gruset

Famlade
efter pluraltid
Tiderna
de nutida
och dåtida
sökte
alla tiders tid

Nu finns ingen
tid
att ångra

Så:

Varför gav jag mig ut?
På stormigt tidvatten
utan
sjökort och kunskap
utan flytväst
och proviant
ingen radio
för mitt nödrop

Min tid är ute
Tiden upphör

De första hajarna
kom i gryningstiden




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 328 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2008-08-19 08:53



Bookmark and Share


  Hannadraken
Vet du vad mannen. Jag saknar ditt mustiga kraftfulla språk när du är här så sällan. Men nu fick jag lite lystmäte. De skriver så själen sjunger!
2008-08-19

  Mygg
Tycker om den här, särskilt det avbitna slutet!
2008-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth