Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

otal


Det är lätt att förvilla sig
koppla av lokalsinnet, loket
stranda på en vildvuxen banvall
låta sanden rinna mellan tårna
som en slags egenuppfunnen
åderlåtning

se tågen passera
dra de egensnickrade
ramarnas färgglada kulor
från sida till sida
räkna om, lägga till,
dra av
det som ligger bortom synfältet,
få upp nya ekvationer,
vibrationer


och helt stilla undra
varför man inte hann springa
ikapp


vad?


tills man till syvende och sist
landar, strandar
likt en val på irrfärd
och låter insiktens lysmasks
belysa livets matematiska labyrint
och inse att summa summarum
är den enda varaktiga summan
klangen på den röda tonen
som ljuder bakom bröstbenet.




Fri vers av _Mian_
Läst 299 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-19 19:19



Bookmark and Share


  Lena Renman
" och inse att summa summarum
är den enda varaktiga summan
klangen på den röda tonen
som ljuder bakom bröstbenet."
Uppgörelse med livet och så rätt, leva man väl, blev det något bli, hur skall vi... Ja väl ordat

Lena
2008-08-25

  noname_realmind
Avslutsversen gör mig lyrisk...

"landar, strandar
likt en val på irrfärd
och låter insiktens lysmasks
belysa livets matematiska labyrint"

... och sen...
klangen av den röda tonen
bakom bröstbenet, som det
enda varaktiga...

LJUVLIGT!
2008-08-19

  Maria Zena Viklund
den här tyckte jag om!
2008-08-19
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_