Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÄVAREN AV DRÖMMAR

Sänker näsan
i slarvigt
uppbunden hårknut

Läpparna
når lent din nacke
dricker lust
och talar
långsamt
till hela dig

Jag väver
en flygande matta
av de långa hårstrån
jag stjäl
listigt
förklädd till
kyssar

Jag flyger långt bort
och du sitter alltid
bredvid

Högt över
taken
över smärtan och ropen
är jag tjuven från Bagdad
vävaren av drömmar
och
du är juvelen
alla vill ha.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 424 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-19 19:48



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Det hänger många vävda drömmar på min inre vägg!
Gillar dina ord. Fredens Lena Liljor/Ammie
2008-12-13

  Elin Katten Lo VIP
Väldigt sådära göttigt vackert, lite som ett moget fikon. Man hugger bara in på det, och ingen fattar vad man käkar. Konstig metafor, men jag hoppas du förstår. Eller jag vet inte om jag gör det, men fan vilken dikt. Ja.
2008-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth