Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du bor illegalt under mina ögonlock

jag borde kanske ringa en mäklare
och be om råd
för jag vet inte hur jag ska göra
och samtidigt ringa en psykiatriker
för att ta reda på att jag är normal som låter dig stanna

du bor illegalt under mina ögonlock
men vem har befogenheten att vräka dig?

rasism är något som inte passar mig
men du gör mig svart,
från din plats vid min ögonfransrad
när du inte låter mig röra vid dig

sen har man ju hört om de
som finner flyktingar stötande
och vill ha bort de från var enda vrå av sveriges land
att de som inte passar in,
tvingas gömma sig under
bakom, framför, bredvid
där de passar in

du gamla fria nord
- pyttsan heller

jag kanske borde ringa någon och fråga om de saknar dig
om de ens tänkt på att du vart borta,
sen jag såg dig för första gången
och samtidigt kolla på ica efter lappar
med ditt namn på

men hur förklarar man för en letande mor
att jag ser hennes son vart jag än går?

jag kanske borde skaffa hörapparat
så att jag kan höra dig när du pratar
men viskningar är väl antagligen som pengar
- ju mer man trycker, desto mindre värda blir dom
hur mycket har du viskat till mig?

förut var din närhet allt jag ville ha
men att se men inte röra
är som att vara förblindad av något man inte ser-
eller ser hela tiden

jag borde verkligen söka hjälp









Fri vers av annkajsafelicia
Läst 454 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-20 17:54



Bookmark and Share


  Pontus Larsson
fänglande är ett ord, gripande är ett annat.
jag lever med i texten och bilder skapas. jag ser det du skriver.
I första och andra stycket ser jag den lilla filuren, likt Erlend Loes "Jose och Maria", som bor där men som till skillnad på Loes bok inte tar hand dennes bonad.
Tänk på särskrivning och stavning. Men de är så små fel.
2008-09-07
  > Nästa text
< Föregående

annkajsafelicia