Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nej det här är inte en himlavandring, snarare ett liv i gehenna


Betraktelser från ovan

 

Somliga säger att man bara
föds än gång.

Jag vet bättre än så,
för jag har bragts ur mörkret
otaliga gånger.

Den som aldrig har skådat
skuggornas rike,
har aldrig fått erfara
de saligas hemvist. 

Bara för att du är människa
betyder det inte att du är mänsklig,

livet är en hyndra,
ur det beskärda växer nya embryon fram

som säger; förtappad är endast den,
som endast betror livet,

ty döden är pärlan i din hand,
innesluten i musslan.

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 348 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-08-21 14:55



Bookmark and Share


  korpfjäder
Kan bara vara kvar och bli där i det paradoxala livet!
Den här texten är själv som en pärla!
2008-08-21

  Kristina Wallbing
Någon sa "bara den som har erfarenhet av mörker, vet vad ljus är". En mycket, mycket välskriven och innehållstyngd dikt!!
2008-08-21

  Ronny Berk
berörande text i sin mörkerheta betraktelse...svårtolkat så som god poesi skall vara...
"somliga säger " är en inledning som säger mycket...
2008-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund