Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ljud dessa människo ljud, oljud skär och tär, som man bara behöver få kasta ur sig


Nejonögon

 

I bland undar jag
varför jag är människa
bland människor,

när jag ser rundmunnar
som bara gapar hysteriskt

Kanske är det mitt människoöde,
en slags rättvis indignation över oförätt

ska jag bli utdömd till brott,
är det högmod jag är skyldig till

världen är argusögon 
murtegel mitt fundament
livet ett sakrament

offrar det gärna

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 284 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-22 12:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"rundmunnar"

Vilket fantastiskt ord!
:-)
2008-08-22

    ej medlem längre
Sanna ord och vackert skrivna
2008-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund