Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek, död och kastanjer

 

Jag talar om tiden,
du vet den som vecklar
ut sig allteftersom

om längtan och kastanjer
som faller ur mina händer

övermogna, omogna

men ej heller morgondagen,
skönjer mina tankar

för skuggorna faller,
likt mörka dimridåer

en schattering över
min brutna kropp

skiftningen, i blodsrött
talar kärlekens språk
alltjämt talar jag om döden

för den yttrar sig så.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 361 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-08-22 14:43



Bookmark and Share


  _Mian_
Stark, välskriven och vacker!!
2008-08-25

  * Ammi *
starka ord!
2008-08-24

  Markattan
Stark och bildrik poesi.
2008-08-23

  Lena Renman
Bland det vackraste naknaste innerligaste mest levande du skrivit. Jag är hänförd !

Lena
2008-08-23

    Bodil Sandberg
Så oerhört fint du skriver kära poetissa...ryys så vackert..ett kärt bokmärke
2008-08-23

  Carl Thomas
Döden lugnar vilsna själar
2008-08-23

  Peter Matsa
"om längtan och kastanjer
som faller ur mina händer"
tycker om mycket!
2008-08-22

  Mr Lindemann VIP
Verkligen talande rader om något som inte kan kläs i ord
2008-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund