Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hoppas alla mår bra

 

på gatorna

i bilar på väg

under broar

förlorade i system

 

 folk dör

försvinner ibland

livet är inte likadant

somliga trevar med kanyler

i huden under

 skriker vanföreställning

 

snubblar han

plaskar blodstänk

över hela trottoaren

 

 polis lyfter rutinmässigt

rynkar åskådare på näsan

återgår till mobiltelefonerna

de senaste

glänsande med de

mest avancerade tekniska detaljerna

 

hur är det

 

- Är det någon som kan

hjärt lungräddnig

 

inte ens Taxichauffören

 

 




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 553 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2008-09-28 00:00



Bookmark and Share


  inutimonster
oj! stark för en vilsen, såhär på kvällen. bokmärker.
2008-09-30

  noname_realmind
Berörs... Dessa sorgliga skuggor som vårt hårda samhälle framskapar. Oundvikligt verkar det...
Och den sorgeliga likgiltiga attityden som breder ut sig...
2008-09-28

    ej medlem längre
Ajj, en deppig skildring av
dagen uppgivna samhälle,
riktigt bra fångat & berättat!
2008-09-28

  mayhem and order
Det jag tycker om så mycket med dina texter är att jag blir berörd på ett vardagligt plan. Vill kalla dem för samhållspoesi på högsta barriärerna.Gott!
2008-09-28

  Michaela Dutius
En dikt i vacker dräkt som inte väjer för detta svåra...att vi inte bryr oss
2008-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren