Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske den knivigaste konstformen…


Smideskonst


Symbolerna dansar fram genom natten,
jag smider medan järnet är brännande hett
Smeden gav mig den magiska hatten,
nu fladdrar den vackraste låga jag sett

Som malen dras jag in emot ljuset,
sökande vishetens renaste färg
Smeden lyfte det metallblå kruset,
varsamt renat från rost och ärg

Träder in i regnbågens skyddsrum,
eld och vatten i bipolär balans
Denna värld gör mig andäktigt dövstum,
får en grönskimrande sten mot rödkrossad fajans

Ormen ömsar långsamt sitt skinn,
solen och månen dansar
Mitt hjärtas smed, smid och brinn,
jag skyddas av glas och pansar






Fri vers av Carola Jeryd
Läst 583 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-08-24 15:24



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag tycker om texten
den förtjänar sina
fyra liljekonvaljer
samt korgar med svamp
2008-09-11

  KristinaE
Ja, skyddas av glas och pansar... ibland hård - ibland genomskinligt sårbar! Gott skrivet!
2008-08-29

    Jan Cederlöf
Genial dikt, rytmisk och målande.Poesi när den öveträffar sig själv.
Självlysande !
2008-08-27

  aol
mycket vacker poesi
2008-08-25

  Maria T
Stor poetisk konst.
Mycket vackert
2008-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för