Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I nattens drömmar kan jag inte hålla dig borta

 

Jag såg dig genom mina ögon i natt
en hare i min bröstkorg,
vild och skrämd.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 422 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-08-27 12:45



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Mycket mycket närgången och intensiv- i få ord.
Skickligt!
2008-08-29

  aol
tre rader men gud så starka känslor
rosor för den
2008-08-28

  Rune Thorsell
Hej Maria!

Fint skrivet! Ja, nattens drömmar och visioner är ofta smärtsamma eller skrämmande. Den hare vi alla har i bröstet, får sällan eller aldrig en hel natts oavbruten vila. Ständigt kretsar örnen. När som helst dyker den.
"Ångestens svarta tjur vrålar i den mörka grottan, bakom mina revbens obarmhärtiga galler ..." [Inledningen till "Orons giriga händer" — Per Anders Fogelström 1947.]

Kram! VÄnnen Rune.
2008-08-27

    © Birgitta Wäppling VIP
Tankeväckande text, i all korthet.
Applåd!
2008-08-27

    Maria Malm
Få rader, men förmedlar ändå mycket känsla.
2008-08-27

  Hannadraken
mmm, försoning?
bara man inte faller för att ta om hand...

snyggt skrivet på få rader.
2008-08-27

  Il poeta della luna
Fångande!
Läckert i sin enkelhet,
bildligt och beskrivande!
Bravo!
*applåd*

Månpoeten [läs gärna någon av mina senaste]
2008-08-27

  Lena Renman
Som o du skev honom

lena
2008-08-27

  Fredrik P. VIP
mycket talande
och stark bild.
fint!
2008-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund