Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dessa två dikterna skrev jag i mitt räknehäfte på matten i skolan. Den första är skriven någon gång i vintras, medan den andra är skriven strax innan sommaren.


Ljuset i tunneln

I tunneln råder ett kompakt mörker.
Inget ljus
inget hopp
finns att lysa med.

Många själar har gått här,
hoppats att få se
slutet av tunneln
som ett ljussken i fjärran.

Men ljuset i tunneln
är ett mötande tåg.

-----------

Ljuset i tunneln
var en gång ett tåg,
rusande mot mig i hög fart.

Nu har tåget vänt,
och i slutet av tunneln
är det solen jag ser.




Fri vers av blå fjäril
Läst 497 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-29 12:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

blå fjäril
blå fjäril