Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Örnen flyger högre än andra fåglar, han svävar upp mot solen, men också han måste återvända till jorden för att vila ut i ett träd" Martin Eriksson


Utbränd, vidbränd och alltför bränd

 

En kvinna vet när marken
inte längre bär under hennes fötter

när vindarna vänder, drar åt öster,

när smärtan bränner likt maneter
på ärrad hud,

och stegen sakta falnar ut

ett stormtrött hjärta, skändad inuti, utanpå
vad rör mig piskans knut

finner ingen frid i det som brunnit ut.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 432 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-08-29 14:50



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Ahh..så bra beskrivet! "ett stormtrött hjärta"... jo, just så. Funderar bara; varför "en kvinna"?
2008-08-31

  Lena Renman
Stort och väl nedteckant och ja en kvinnas själ genom tiden och tiden som lider...

Applåder i massor

Lena
2008-08-30

  Jean-Raoul de Marcenac
Touché !
Révérences
2008-08-30

  * Ammi *
Fantastiskt!!
Applåd!
2008-08-29

  aol
så mäktig smärtsam poesi
rosor till dej
2008-08-29

  Peter Matsa
Mäktiga bilder du skapar
ändock smärtsam
2008-08-29

  Fredrik P. VIP
får mig att tänka på
olika tidperspektiv
och om hur viktigt
här och nu är...
2008-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund