Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jacobs senaste fick mig att fundera....


För lossning eller döden om du så önskar

 

Undrar hur många människor jag fött fram,
ofrivilligt.

Monarkister, Republikaner, Kommunister,
fackulister, sexister

upptäcker flämtande, jag är galgen
som biter av huvuden med mitt kön

likt en vildkatt stryker jag i gränder,
för att finna botgöring,

men huvuden rullar likväl.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 363 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-08-29 17:16



Bookmark and Share


  Lena Renman
Insikt utsikt funderingar, bra skrivet!
Lena
2008-08-30

  Jean-Raoul de Marcenac
Att dö för en ideal ?
Gärna
men
Långsamt

JR
2008-08-30

    Bodil Sandberg
En fantastisk dikt ..spännande på alla vis..kraftfulla biter sig orden fast på näthinnan den veka tonen till trots
applåder och sparas såklart!
2008-08-30

  Bjarne Nordbö
Faktiskt en helt underbar skrivelse. Överaskande. Rapp och ja, riktigt bra.
2008-08-29

  aftermath
snajdig självransakan som imponenerar
jag tycket mycket om dessa rader som följer;

" upptäcker flämtande, jag är galgen
som biter av huvuden med mitt kön

likt en vildkatt stryker jag i gränder,
för att finna botgöring, #

huvuden som rullar skulle jag skippat men ...

gillar!
2008-08-29

  Hannadraken
Snyggt och väldans övertygande. Och du skriver så kroppsligt så det stramar i födslomusklerna på mig. Bra!
2008-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund