Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du borde testa en blondin

ligger ensam på soffan

en lördag innan midnatt

läser boken mamma gav mig

hitta kärleken igen

en manual för det sociala spelet

och hur man lyckas

 

lär dig älska dig själv

jovisst

 

jag tyckte om mig

i alla fall en gnutta

innan du lät mig veta

hur misslyckad jag är

 

du är ute och festar

dit du aldrig skulle gå

när du var med mig

 

du köper säkert drinkar

uppvaktar blondiner

efterfest med din gitarr

och smöriga repliker

 

och här ligger jag

med din röst i mitt huvud

dina ord

 

jag duger kanske inte åt mycket

men det fanns en gång

när vi skrattade åt allt

och du höll min hand

 

jag ser hur kluven du är

mellan dina båda jag

en del av dig vill ha mig

kanske bara för att tumla runt

och lite värme

 

den andra säger stopp

 

jag vet, det är försent

att vända tillbaka

du vet det är försent

att säga förlåt

vad som än har funnits

finns inte längre kvar

och jag har inget mer att ge

 

du lämnade mig -

jag lämnar min soffa

 

går mot bättre dagar

för att hitta mig själv

och kärleken igen




Fri vers av Fröken Frida
Läst 732 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2008-08-30 21:19



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
starkt samt bra skrivet med känslor som förs fram på yppersta vis
2012-08-05

    Maricha
Åh, gillar... mycket!
2008-11-12

  poiulkjh
du skriver bra, den här träffade mig precis.. får mig att tänka tillbaka på en tid då jag var som hon i texten.. applåd!
2008-10-22

  Diffusiaria
åj, jättebra skrivet..
2008-08-31

  Mygg
En stark text som känns sann och ärlig! Visar hur vår egen uppfattning om oss själva så lätt får sig en törn av ovarliga händer. Hoppas verkligen diktarjaget hittar kärleken igen. Och sig själv! Tack!
2008-08-31

    sunnanvind
Återkommer med en kommentar nu..suveränt bra! Applåder!
2008-08-31

  Hans w-art Westlund VIP
favoritrader:

du lämnade mig -
jag lämnar min soffa
2008-08-31

  Thurizas
helvete vad jag känner igen mig i dina skrivna ord,,där har jag varit med antalet gånger:( känslorna står klara och skrivna med dina ord. väldigt bra rättelse kanonbra skrivet.
2008-08-31

    JJ VIP
Vemodigt vackert! Skrivet med känsla! En text som berör och känns! Applåd! Mvh. JJ.
2008-08-30

  Esset
en sorglig dikt som är lätt att känna igen sig i. Det finns en underton av hopp som jag gillar och slutet gör att man lämnas med en positiv känsla, trots att mycket i dikten är ledsamt. fint
2008-08-30

  Larz Gustafsson VIP
Om titeln: Du får det att verka så enkelt...

"Går mot bättre dagar" tycker jag mycket om.
2008-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Fröken Frida