Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

off you go




Jag tänker inte be dig att stanna

jag tänker inte försöka
få dig att stanna
när du bestämmer dig för att åka
bara för att du har mig här
och för att jag älskar dig
när jag vet att det inte räcker
för att hålla dig kvar

jag tänker inte säga något
för att få dig att stanna
det är bara ljug ändå
det finns inget att hålla fast vid
vad jag än säger
för allt vi gör är fel
och allt vi säger likaså

jag tänker låta dig försvinna
dit horisonten aldrig når
jag kommer se mot stjärnorna
och undra om du ser dem
för varje tår jag gråter
kommer jag att undra
om du saknar mig alls

jag tänker låta havet ta dig
och skölja bort alla minnen
för när solen går upp hos dig
sjunker den hos mig
och när värmen omsluter dig
kommer kylan hos mig
vara nästan outhärdlig

jag tänker inte låtsas om
att alla långa nätter
skär stygn i min framtid
de är inte här än
men jag kan känna dem
som alla långa dagar
utan din hand i min

jag tänker inte be dig
att stanna
jag vågar inte hoppas
att du kommer tillbaka
för min skull
och att ditt hjärta ännu är mitt
när du återvänder

jag tänker inte ge dig
tillfredställelsen att veta
hur jag känner
men här och nu kan jag ge mig
och be till Gud
att ingen nånsin tar dig
låt ingen ta ditt hjärta från mig
 




Fri vers av Fröken Frida
Läst 556 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-22 00:32



Bookmark and Share


  Gunnar Norrman
Stark dikt om hur svårt och samtidigt ljuvligt, det kan var med kärlek. När man älskat någon, finns minnena av henne/ honom alltid kvar. Hopp, vemod, längtan, saknad, allt finns med i denna fina dikt!
2008-10-22

  poiulkjh
riktigt bra skrivet!
2008-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Fröken Frida