Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven by impuls.. Vet inte vad..


Frusen Asfalt

Och inatt,
Ska jag gå ut i mörkret
Och jag ska se
Min skugga i ögonen
Med en stadig blick
Jag skall gå tyst,
Och jag skall inte vara rädd
Sen ska jag gå sakta
Nerför den lilla trappan
Mina bara fötter
Skall möta Asfalten
Som blivit kall
Av nattens frost
Men jag skall inte frysa
Trots min kortärmade t-shirt
Jag skall liksom bli ett med kylan
Sen ska jag kura ihop mig
På den svartblåa asfalten
Och se upp
Mot den svartblåa himlen
Där jag ligger hopkurad
På det frostglittrande
Och ser upp
Mot det stjärnbeströdda
Då skall jag tänka
Hur vackert det är
Där i gatlyktans sken
Sen skall jag märka
Ensamheten


Och jag skall skratta Döden i ansiktet


Sedan skall jag gå in igen
Rak i ryggen
Och med stolta steg
(Steg som inte känner av
Frusen Asfalt )




Fri vers av Jakktar
Läst 381 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-31 00:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jakktar
Jakktar