Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad kom först tron eller iakttagelsen?


Jag är en tupp bland alla hönor

 

Måndagsmorgon är ett fenomen

liksom dina tankar att värja dig

mot min högmodighet.

För det går många ägg på en höna,

men jag värper inga ägg,

jag är själva idén bakom fröet.

Kalla mig gärna lögnare,

men sanningen är ingen lögn,

endast förskjutna skott.

Illusionen är mitt verktyg

och jag återskapar varje minut

För himlen är ingen plats

det är den jag är, där jag är.

Det finns ingen mening med allt

bara den mening du ger det.

Men ni ser bara det ni vill se,

varken hönan eller ägget.

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 308 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-08-31 12:57



Bookmark and Share


  LassO
Men, man ser kammen...
2008-08-31

  Lena Renman
Vad är verkligt och vad är illsion? Vad finns och inte och även, hur....Frågan är ställd.

Välskrivet


Lena
2008-08-31

  aol
klok sann poesi
2008-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund