Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nya resenärer??
de gamla har tagit slut.



TJUVLYSSNAT

Nya resenärer?
Mekaniska eviga fråga.
Sitter
knä mot knä
med perfekta främlingar

Vi kastar varandra
handlöst
ordlöst
in i fragment
av våra liv

20 kronor
för varm dryck och valfri fralla
eller käxchoklad

Glor fientligt
på dem med platsbiljett
som hotar  
min pendlarplats
där min trötthet just sjunkit ner

Nya resenärer?
Fjortisar kopplar in
plattången
Säg inte att jag ser bra ut!!
Ingen sa någonting

Nya resenärer?
Med ena foten på perongen
det andra mitt i livet
som avgår 15 56.

Kopplar ifrån
dyker in
mellan raderna
på någon annans bok.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-01 17:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth