Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att vi alltid verkar förbli mänskligare än vi önskar att vi vore


Den pessimistiska älskarinnan


Det finns en hinna runtom oss
En värmande hud
Likt den när man var liten
Som alltid fanns mellan mor och far

Jag har försökt nära den i veckor nu
Håller dess cinnoberröda färg vid liv
Såsom den mig

För jag får inte förlora dig nu

Och orden väger tungt
Misstas så lätt
För du tror kanske att jag skriver
Det gör jag inte- jag skriker!

Mitt pulserande blodomlopps vrål
För den som hör
En konsonatskillnad
För den som vet sämre

Som människan oftast gör
Numera
Vi blev så cyniska efter det där
Med Jesus

Ärligt talat är jag trött på Jesus
Så helvetes gudaktig
Ändå så full av hennes doft
Den rinner av honom

På samma sätt som din själ
Droppar ut ur mig
Sedan vi blev ett
Under huden

Skräcken att tappa dig nu
Ställer frågan
Om det någonsin är värt besväret
Att bli förälskad




Fri vers av Suzan
Läst 438 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-09-03 22:44



Bookmark and Share


  Trädflickan
Ja det kan man fråga sig, förhoppningsvis är det värt det.
Fast man bär rädslan att förlora sin kärlek måste man ju våga för att vinna
Gillar den här dikten.
2008-09-03

  halmstrå
om det är värt besväret visar det sig om en massa år när ni sitter i varsin gungstol och fortfarande älskar varandra. Först då vet man.
2008-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Suzan
Suzan