Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till tomten, i god tid.


Latkvinnsblues


Jag önskar mig en trädgård
där röda rosor klättrar på klarblå vägg,
och vinden sjunger mellan doftande blöta lakan

ett ställe, lagom stort för katt och människa
och en och annan iblandbesökande
långt ifrån allfartsvägarnas diseldån,
där morötter växer ikapp med rädisor,
persilja och Provenceansk lavendel
en gungande matta
mellan blomstrande körsbärsträd,
med mogna bär som ramlar rakt ner i munnen
skulle jag heller inte tacka nej till

där ska jag ligga raklång
och vifta bort en och annan ovälkommen mygga
men för övrigt,
inte röra en fena
förrän hösten kommer
med sitt raggsockskrav.




Fri vers av _Mian_
Läst 313 gånger
Publicerad 2005-07-25 21:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_