Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är inte kär i dig, men kanske i din uppmärksamhet? (Och imorgon spelar Federer semifinal)

Jag såg Federer spela kvartsfinal igår,
och av någon anledning log han,
men jag minns inte varför,
för han log likadant som du.

Jag kunde inte slita blicken från dig idag.
Du satt med ryggen mot
och jag kunde inte sluta titta.
Men jag vet fortfarande inte vad jag vill,
jag är inte kär i dig,
men kanske i din uppmärksamhet?

Jag fyllde år igår och önskade mig dig,
men det sa jag inte till någon
så jag fick en videokamera istället.
Jag skulle vilja ta med mig den
till skolan någon dag
och fånga ditt leende på film.

Och imorgon spelar Federer semifinal.
Hoppas han slår Djokovic
så jag får se honom le igen.

Så jag får se honom le ditt leende.




Fri vers av Jojjan
Läst 848 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-09-05 21:00



Bookmark and Share


    cajseen
åååh underbart :D
2008-09-29

  Trolltoffsa
Min spontana reaktion: Federer who?!
Bortsett från mina bristande sportkunskaper är det dock en härligt pirrande text!
Ett tips angående videokameran, om du inte vill vara så obvious kan du alltid låtsas filma någon kompis i förgrunden, samtidigt som du helt ogenerat zoomar in hans leende:)
Alternativt titta på... tennis?
2008-09-09

    medlidande
det.är.bara.så.(jävla).bra.
2008-09-07

    Suicide
Nu vet jag vad du fick, och så måste jag bara lägga till att detta är en underbar dikt!
2008-09-06

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Underbar
2008-09-06

    Vickin
Men jag blev kär i den här! Det var super!
2008-09-06

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag ler när jag läser den här. Vet hur det är att vara kär i uppmärksamheten. Fint och nära skrivet/B
2008-09-06

  Gunilla VIP
Grattis i efterskott!
Ja, du får nog se Federer le igen
han verkar vara på gång...
Leenden 'farlig' smitta *L*
Underbar text!
2008-09-06

  lyckeli
Ren, klar och självklar. Så enklelt vara kär i någons uppmärksamhet...
2008-09-06

  polka-gris
jag gillar dina dikter!
du skriver så jag förstår:)
enkelt på ett fint sätt liksom!!
jag gillar särskilt:

Jag fyllde år igår och önskade mig dig,
men det sa jag inte till någon
så jag fick en videokamera istället.

det är på pricken!
2008-09-05

  hets
åh.
2008-09-05

  aol
underbart
2008-09-05

  Janis Karlsson
Längtan och oskuldsfullhet i högform. Gillar titeln skarpt, det är en bra frågeställning som jag tror ibland kan vara sann.
2008-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Jojjan