Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syskonkärlek II

Hon anar, ser
vad denna familj
behöver framledes

Samtal, förståelse,
på djupet tala ut,
om de olika villkoren

Syskonen i skaran
är så olika
ändå delat uppväxt

Kämpande med sig
och sitt
de skapar sina liv

De ställer upp
för varandra
när det behövs

Dessemellan
lever de sina liv
med ungdomlig iver

När de träffas
är stämningen ibland rå
men alltid hjärtlig

Dock hon anar
gnagande underton
av oförståelse

Att 'rätt' kunna prata
och varandra hjälpa
så svårt, så svårt

Att leva med syskon
vars funktionshinder
vållar dramatik

Ställer stora krav
ibland övermäktig
vilsenhet

Att vilja vara som andra
och ändå inte är det
gnagande sorg

Dock de delar
kärleken
till varandra

 

 

© Gunilla N

080831

 




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-06 10:41



Bookmark and Share


    eva m h
Grunden finns iallafall i Kärleken dem emellan!
2008-09-06

    Maria Malm
Det här är väldigt svåra saker, svåra känslor, syskonkärleken mellan syskon när något har ett funktionshinder. Man kan tycka väldigt mycket om, samtidigt som man blir arg när den gör något som man irriteras över, syskonet tar mer av föräldrars tid och uppmärksamhet, man kanske känner sig åtsidosatt som syskon då..
2008-09-06

  DanSan
*****************************

Ja så är äkta sysskonkärlek vännen
ack . . . så svårt . . . KRAMAR OM!!!

*****************************
2008-09-06

  friheten
Kärleken är ändå det viktigaste!
2008-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP