Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kärleken är ju gjord för dig och mig

ser du inte klockan på din handled?
sekund visarens tickande påminner om bomben du knöt runt mig
samtidigt som du lovade, med de ord du vet jag älskar,
att du skulle avlägsna den innan den
small
skrämde
och skrek

ser du inte, min kära, att din tid för länge sen har runnit ut?
en andra chans finns inte
och hur mycket vi än vrider på urets järn
kan vi inte ändra det du redan skapat mellan mina blickar

att begrava lögnerna under allt ditt svek
skulle vara en bedrift
då det skulle vara för enkelt att falla tillbaka
kärleken är ju gjord för dig och mig

ser du inte klockan på din handled?
timvisaren har gått för många varv för dig att rädda mig
ifrån allt det du sa var ont

varför kan du inte se sånt jag ser från min position på marken?
medans du svävar bland änglar
sliter jag med bomber

och under tiden du glömmer bort och jag kommer ihåg
expanderar vi till något för stort för dig att bära
som till slut läggs undan för dem som är starka nog
- vi trodde ju på oss
vi trodde ju att det skulle räcka

ser du inte, min skönhet, att du bara lindar taggtråden
snäppet hårdare runt mitt blåa hjärta?

och den morgonen blev aldrig som dagen efter
då jag stod på tå,
som jag älskar,
när vi kysser varandra


kan du se nu?
tick tack, tick tack







Fri vers av annkajsafelicia
Läst 343 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-10 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annkajsafelicia