Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord kan byta skepnad





Ord


kan byta skepnad

ha en helt annan
innebörd

när det når
den du talar med

än du avsåg
då du sände ut det

nånstans på vägen
tar ordet chansen

och byter innehåll

Se upp
med orden

använd dem
med varsamhet

de kan förvandlas
till dödliga vapen

på vägen
mellan dig

och mottagaren

Doppa dina ord

i kärlekens
och ömhetens
innersta kärna

så de får bli
mjuka helande
händer








Fri vers av Michaela Dutius
Läst 375 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-09-08 19:01



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Dessa ord är guld värda och oändligt viktiga.
Bokmärker.
2008-09-10

  Maria T
Ord kan förvandlas till dödliga
vapen på vägen
Detta är så sant.
2008-09-10

  Johan Bergstjärna
Ja jag ska.
2008-09-09

  -Ulla Tilemo- VIP
Kommunikation är inte enkelt. De bästa intentioner kan bli något helt annat i mottagarens öron. Det är verkligen sant. Vackra ord i detta ämne.
2008-09-08

  Yvonne
Oj, vilken underbar dikt. Så är det med ord. Ack så lätt missförstånd uppstår. Mina varmaste applåder.
2008-09-08

  friheten
Vacker srkiven om ord, som är ett vappen, både på gott och ont.
2008-09-08

  Lena K Nilsson VIP
En vackert skriven sanning...
2008-09-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
När så händer
att orden kommer
från de bästa händer
då inte, bara de värmer
utanpå, utan inuti, de
upp allt, bara så, vänder
och hela en, bara tänder!
*********************
2008-09-08

  devilsangel
Ord är livsfarliga vapen om dom uppfattas och uttrycks fel, så sant det du så vackert här skriver...man måste se upp och vara mkt försiktig..dom kan verkligen döda...
Så underbart vackert skriver du som vanligt in i mitt hjärta och det måste bli ett bokmärke eftersom jag håller med till fullo här...
2008-09-08

  Larz Gustafsson VIP
Kärlek är inte bara sirap.
2008-09-08

  Bjarne Nordbö
Som vanligt framför du sanningar på ett bedårande sätt.
2008-09-08

  Sladjana Zubcevic
" Se upp
med orden

använd dem
med varsamhet

de kan förvandlas
till dödliga vapen

på vägen
mellan dig

och mottagaren "
Ja, ord kan döda. Jag vet det, min vän.
Bra skrivet!!!
2008-09-08

    Maria Malm
Det är svåra saker det där, hur man tolkar..man färgas av eget liv och upplevelser.
2008-09-08

    eva m h
mmm....kärleksdoppade ord!
2008-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius