Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i minnet av en förlustaffär



ja, du vet hur det är

jag återvänder alltmer
sällan till den disiga hålighet
varifrån jag förut kisade
bort mot din skimrande sfär
som jag endast kunde ta del av
genom att rispa hål i mina väggar
så dina färgade strålar kunde
samlas i mina prismor
medan jag rörde mig
i oförutbestämd koreografi



ja, du vet hur det är

att låta det förgångna
accepteras som grund från
vilken man söker sig vidare
med förhoppningen om att
inte upprepa samma kärlek
samma smärtas syrefattiga
atmosfär som frisätter känslan
av att inte hitta ut igen
utan att stöta på samma
askgrå hägringar



ja, du vet hur det är

när jag ser mig i spegeln
och mina ögon blir dina
och jag förstår att jag inte
längre kan återvända
dit där jag började känna igen
fragmenten som var jag
i det kalla rum med strålar
av kärlek där du sken igenom
min vägg och skrev kartor
över mitt anletes landskap



ja, du vet hur det är

att låta någon annan
kapa de basala ganglierna
och låta saven från förr
rinna ut och fräta hål
på hjärnbarken för att
ta dig tillbaka dit du
minst saknar och du vet
hur det är att sakna









Fri vers av alfa VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-09 15:08



Bookmark and Share


  Inkarasilas
En del springer åt helvete fort därifrån drar igen alla dörrar och låser med sjutillhållarlås och en del är Tillbaka igen och bygger på det som en gång var, kanske för att det var det enda som fick dem att känna något just så magiskt som prismaeffekten som sprider underliga gröna partier av lycka och sen bara inse, det är åt helvete, saknar just bara kärleken i sig. Mumlar över ett inbillat glas vin och nickar här, nog vet jag vad saknad är, skriver glödande spår i askan, jävla bra.
2008-09-09

  lyckeli
Inga bra ord. Mer än att jag läste igen. Och igen.
2008-09-09

  Sanningsägaren VIP
Du är för bra för att inte
publiceras och få den publik
du förtjänar
inga ord
2008-09-09
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén