Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gammal sångtext


min kappsäck

Min kappsäck är lätt
jag reser i frihet
struntar i hotell
sover på en fäll
under en bro

jag tigger en lift
men ingen vill stanna
om det ska va' så
då får jag väl gå
nöta min sko

jag vandrar vägen fram
så sorglös och så fri
och alla bilar har så bråttom
när dom susar mig förbi
men om det stannar nån
och jag får åka me'
så ska jag tacka honom
med sång och spel för de'

Jag tar min gitarr
jag stannar på torget
lägger ut min hatt
lockar fram ett skratt
eller en tår

folk kommer förbi
dom stannar och lyssnar
för en glad refräng
lägger dom en peng
innan dom går

en vacker flicka
vandrar leende förbi
och våra blickar möts i samförstånd
hon har min sympati
och om hon delar allt med mig
i blott en dag
så finns det ingen
som kan va' gladare än jag




Fri vers av Anders P VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-09 23:03



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Ja med intrycket färskt bevarat av hur du är och hur du låter...så blir jag säkert berörd på ett nytt sätt av att läsa den här.
Du har en fri själ och en väldigt behaglig röst...och det ger dessa rader ett alldeles extra djup. Mycket fint och behagligt vemodigt men glatt. Tror du fattar tanken i känslan jag inte lyckas beskriva...*S*
2008-09-14

    Nattviol
andas en sådan härlig frihet..
lika fri som själen
egentligen är
är allas våra vandringar genom livet!

fin!
2008-09-14

  Sofie Viktoria
Skön känsla i den här.
2008-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP