Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min lilla tant

verkligheten kom ikapp idag
när jag minst anade det
första dagen på länge jag kanske var
glad?
nej
men inte
jätteoglad

såg min psyktant idag
hon som jag slutat dyka hos
dyka upp hos
det gäller att hålla
huvudet över vattenytan
visst heter det så?
upp
upp
ja

men hos henne förväntades jag
djupdyka
ner
ner
nej

jag vände bort min blick
titta inte på henne
rakt fram
bara framåt
bort
nej
snälla,
se mig inte

jag måste få hjälp
det sa mamma idag
jag vet

men min psyktant gillar inte mig
hon har ett träben
eller kanske av plast?
det får mig att känna mig dum
som klagar
för jag har ju två friska
med blod i
riktigt blod

jag har slutat med blod
nästan
för det har mamma sagt

verkligheten kom och hälsade på
idag
jag har haft stängt
så länge nu
men idag
kanske jag öppnade
lite för mycket

jag måste få hjälp
det sa mamma idag
som så många gånger förr
jag vet

men min tant gillar inte mig
hon gillar bara dykningsförsök
och frågeställningar


"hur känner du dig då"?














HUR KÄNNER DU DIG SOM HAR ETT JÄVLA TRÄBEN?







Fri vers av korrigerad
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-09 23:21



Bookmark and Share


  Helene Månsson
jag som är mamma fastnar vid vad din mamma säger i texten, känns igen.../Helene
2008-10-15
  > Nästa text
< Föregående

korrigerad
korrigerad