Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du är min hjälte för du vågar vara rak Du är min hjälte för du är precis så svag som jag och hjälp mig jag behöver dig igen igen igen (om en vänskap som räddar i nöden och besegrar döden) till min simon.


Jag håller mig ren nu

du kysser mina ögonlock
torra i sömnen
& viskar något
om att oro är högst
oväsentligt

men jag kan inte hjälpa
att min frustration stegras
när du vägrar tala
om din jordbävning
jag lärt mig genomskåda

& med alkoholens hjälp
öppnar du dörrar
jag redan besökt
& jag kliver in
försiktigt




men kom ihåg
du kan aldrig fly
från dig själv, älskling




jag håller mig ren nu
mest för att skydda dig
& fånga varningssignaler
i språnget

du är berusad
& jag nyktrade till
alldeles nyss
fast flera klockslag sedan
så jag bär oss hem ikväll
men i praktiken
bär vi varandra

du kysser mina ögonlock
torra & viskar något
om att oro är högst
oväsentligt




men älskling,
du kan aldrig fly
från dig själv




& jag sover
som bäst
när ditt hjärta
ligger alldeles bredvid
så lätt
så kantstött
så vackert

du kysser mina ögonlock
torra i sömnen
viskar något
om att oro är högst
oväsentligt

& jag kan inte hjälpa
att min frustration stegras
när du vägrar tala
om din jordbävning
jag lärt mig genomskåda



men älskling,
vi kan aldrig fly
från oss själva



& jag viskar tillbaka

lämnardulämnarjag




Fri vers av korrigerad
Läst 497 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-03-05 22:14



Bookmark and Share


    sårosa
men åh, det här är så vackert... jag blir helt, tack!

den finns en sådan insikt i texten .. ganska svår att ha när man är någon så nära , men den finns där..
2009-06-18
  > Nästa text
< Föregående

korrigerad
korrigerad