Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

johanna


tegelpannor vilar bakom röda löv
solen bakom darriga moln
men johanna

när vilar hon

hennes kurviga kropp forcerar ytor
lika fort som vinden viskar hennes namn
och pojkarna som stannade på torget
de hinner aldrig fråga

men de har fortfarande sina drömmar
kvarlämnade spillror av sommarens hetaste dagar

de håller dem vid liv
trots att de vet att de är lika förgängliga
som livets glasspinne naturligtvis också är
och när jag ser dem samlade igen
och johanna rusar förbi

då ler också jag




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-09-10 18:58



Bookmark and Share


  Jojo
även jag fastnar för livets glasspinne

och naturligtvis för titeln :-)
2008-09-11

  Anders P VIP
Förgänglig som livets glasspinne. Gillar den bilden.
2008-09-11

    inmeddiginålsögatkamel
johannajohannajohanna.. fint namn:)
2008-09-10

  lyckeli
Älskar. Titel, ordflöde, känsla. Bokmärker, sparar, arkiverar, summerar, upprepar. Sa jag att älskar?
Hälsningar Johanna
2008-09-10

  Ola Rydberg
cool dikt
gillade uttrycket
( som livets glasspinne)
2008-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP