Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriv penna skriv


Det finns en plats för de förflutnas minnen

 

I vinddraget, rädslan hänger sig kvar,
likt de förflutnas vålnader
håller pennan darrande

det faller en känsla in i texten,
mitt fjärils hjärta slår ett slag
för frihetsmod och mjuka fötter

etsar ord samman, en otydlig dikt
lär mig mina bokstäver, små nyfödda fågelungar
transplanteras i mitt ivriga bröst
ännu ett främlingsskap, men mot morgonen
gryr nya ansikten.

ännu är det natt, min sol saknas
men vindraget vittnar om besök
orden är mina stjärnor, små kometer
faller ibland hårt, ibland lättsamt och lekfullt

så länge jag skriver, skriver jag om att
söka och att finna, kasta kroken i vattnet,
se ytskiktet ge vika.



 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 353 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-09-14 12:23



Bookmark and Share


    Maria Malm
Att läsa den här texten var verkligen att kasta kroken i vattnet och få napp! Och få dra upp denna skrivar-fisk! Självklart bokmärke.
2008-09-15

    Bodil Sandberg
En av de vackraste dikter jag har läst!!!!!!!!!!!!!
du är en fantastisk poetissa!!!!

orden är mina stjärnor,små kometer
faller ibland hårt,ibland lättsamt och lekfullt

bara ett par rader ur denna underbart fina dikt!!!

applåder och självklaraste bokmärke!!!
2008-09-15

  Michaela Dutius
Underbart vacker...skriv.. skriv... det rinner pärlor ur din penna.
2008-09-14

    ej medlem längre
Du lika duktig som alltid, underbart skrivet!
2008-09-14

  Carlita
du vårdar bokstäverna varsamt, jag blir alldeles till mig av särskilt andra delen, och den sista.
2008-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund