Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mig växa och blomma.

Låt mig växa och blomma.
Klipp inte ner mig bara för att kylan börjar komma.
Utan låt mig blomma året runt om nu vädret tillåter det.
Låt mig svaja i vindens starkaste vindar.
Låt mig dansa i nattens mörker.
Låt mig vila i det lilla sol ljus vi har kvar.
Ja låt mig växa och slå ut mina blad.
Låt dom andra beundra min färg.
Och låt ogräset komma nära.
Men inte så att dom kväver mig bara nära nog för att se mig.
Låt min röst sjunga högt i tystnaden.
Och låt alla höra den.
Låt mig lära mig av mina egna misstag, för annars lär jag mig aldrig.
Se på mig när jag tappar mina löv, inför väntan tills nästa vår.
Då ska jag blomma återigen och vara vän med alla i naturen.
Jag får återigen träffa mina kompisar binen.
Och dom sitter där på mig.
Vi pratar om allt som hänt under vintern.
Och hur glada vi är att det är vår.
När han lättar från mina blad sjunger jag igen.
Och alla mina vänner samlas åter.
Så låt mig växa och blomma.
Låt mig bli en vacker blomma igen.




Fri vers av Sleepy
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-18 08:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sleepy