Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en utställning om Jungru Maria till stada, "Maria drömmen om kvinnan", därav en tanke om den del som gick förlorad, när Gud blev Herren.


Du vishetens Gudinna

 

Jungfru Maria,

din tid är kommen

din tid är inne

inte som Jesus, Guds moder

utan som Gudinnan,

visheten på jorden.

Tystnadens ok har legat

som ett smok,

fördold och förnekad

din sanna vishet

omdanad, skövlad

till krigsherrarnas förmån,

där Gud blevo Jahve och Allah.

Låt nu din härkomst bliva känd,

ditt inträde på jorden,

vår tids nya existens.

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 433 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-09-18 10:23



Bookmark and Share


    Maria Malm
Gudomligt och vist, bra..
2008-09-18

  Lena Renman
Ja en ny tid med nya namn hoppas jag och att då slippa alla oken av namnen i de gamla religionerna. Kvinnokraft, kvinnoform, liv giv!

Lena
2008-09-18

    Bodil Sandberg
En dikt att älska..så underbart vacker och vis!!!
applåder applåder och bokmärke!!!Tack!!
2008-09-18

    Lars Gullberg
Tycker om din vishetens gudinna Maria. Du berikar världen med din poesi.

Jättevackra ord

stor kram

// Lasse
2008-09-18

  Peter Matsa
Ja, ställer mig helhjärtat bakom det gudomliga matriarkatet!
2008-09-18

  Havsbris
Gudomligt skriven,
man kan känna din
puls och varmt hjärta...

hennes tid ska aldrig
gå görlorad, inte makten
inte vishet...

är inuti det känns, det
behövs, det bes...
För alltid ska tiden vara
in!!

den andliga och jordiska,
Mor och syster, älskarinna
och vän; kvinnors tid är
nu, som alltid var...

tack!
2008-09-18

  aol
underbar ska det stå din tiden är kommen
gillar dej maria
2008-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund