Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gotland, kära Gotland; du har då en plats för alla! Även idioter!


Så du bor i Ljugarn (omarbetad)

 

 

Ja där kan du gott bo.

Bro är ingen plats för dig, inga broar vill du bygga, för att mötas. Inte heller Lärbro är stället för dig, eftersom inga broar lär byggas, och du inget kommer att lära.

Hellvi kan kanske vara stället för dig, då jag inget hellre vill än att sparka dig åt hellvi!

I När vore konstigt om du bodde... eftersom du inte vet när du hittar hem.

Bästeträsk i Fleringe vore ett skämt; du skulle aldrig kunna agera bäst.

Häftings i nordost skulle vara skrattretande, aldrig kommer du att vara häftig eller bäst, ledsen att såra dig, sanningen gör ont.

Något som kanske  vore i enlighet med din nuvarnade boplats är Ljugännes mellan Burs och När, som jag sa, ljuger det gör du enna jämt?

Jaja, så du bor alltså i Ljugarn, du kan gott bo kvar där i evighet. 

Så som du Ljuger!




Övriga genrer av Latifa Baker
Läst 621 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-18 14:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Humoristiskt och kvickt!
Kul med alla dessa märkliga ortsnamn.
Kanske jag kan bidra med ytterligare ett...
Faktum är att det finns en plats i västra Dalarna som heter Mörkret...
2008-09-19

  Ewa Åkerlind
Bra skrivet!
2008-09-18

  Mr Lindemann VIP
Dessutom har garn i ordet något att göra att det var en fiskeby från början.Garn som i fiskegarn, alltså. Sedan har vi så delen Lju kvar av ordet.
2008-09-18

  Mr Lindemann VIP
Jag har faktisk en lten, liten stuga i Ljugarn
Dessutom växte jag upp där
2008-09-18

  Larz Gustafsson VIP
Vad skall man då säga till någon som bor i Njutånger?
2008-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Latifa Baker
Latifa Baker

Mina favoriter
En fallen ängel
Ärlighet