Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Melankoli eufori och ett brustet hjärta

Teet bränner i halsen, tårarna likaså
jag sitter i väntans stunder
den här tiden på året är svår att förstå
September beklädd i gulnande bakgrunder

Du gav mig tid, en hand, en tröst
du gav mig ensamhet, ett kallt regn mot min hud
livet kuvar in sig i grå höst
och ner faller löven utan ett ljud

Tystnad förseglar hustaken
draperar väggarna i mitt rum
jag sover bort dagar, om natten vaken
men kvar i en euforisk dröm

Ledan är värst, vägen är tung
fyller ditt tomrum med min musik
ditt svala vin gör mig lugn
när jag vinglar hem genom storstadstrafik

Tvåsamhet delad till ett splitter
dina läppar mot hennes röda
stjärnorna strör ut sitt glitter
och känslorna förblir döda




Fri vers av Fagra
Läst 315 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-18 20:29



Bookmark and Share


  Gawain
Gudars, vemodet svallar ljuvligt. Bitterljuvt. Just den här sortens melankolisk frossa är "my cup of tea". Det är ju något visst med vemod, höst, färgglad grånad och allt där emellan.

Fantastisk poesi, tycker jag!
2008-12-15

    amorfati
Väl avvägd språkligt, flytande och bra fart. Jag gillar den. Och slutet.
2008-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Fagra
Fagra