Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon som kunde bli ett träd






i skiftet mellan
nattkänning och morgon
gav sig tankarna i väg
till en undanskymd åker



hon hade cyklat dit
glömt tiden
för att få vara
den som kände sig
fri och oberoende


en vanlig åkerlapp
vid en vanlig skogsväg
kantad av gran och lövskog


hon satt stilla och såg
hur träden lekte med regnet

innan hon gick ut i åkern
där den leriga jorden
tog emot hennes bara fötter







Övriga genrer av Bim
Läst 453 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-09-19 14:33



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
det här är en Bim text när den är bääst i test, applåder!
2008-09-20

  Mr Lindemann VIP
Bara sådär enkelt, rakt på sak, vacker
2008-09-19

    Bodil Sandberg
En fantastiskt vacker och jordnära dikt..älskas och sparas..tack Bim!
2008-09-19

  Gunwale VIP
Närkontakt...och vilken närhet! En vanlig åkerlapp: det vanliga! Att tränga in i det och förundras, det är stort...och gratis...och en halvt bortglömd konst. Människan sätter sina f/r - ötter i jorden...och lever vidare i sin lek...
2008-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Bim