Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HEJ SORGEBRO!

Gallerierna med rader av galler
rader av missunsamhet, disharmoni och livsmedel
Bara för att vi inte hörs betyder inte det att vi inte kan skrika!
Skrika
med rasande ohederlighet
med fallande nyfikenhet
Bara umgås med ordet.
Låta det ligga där och värma ens frusna fötter.
Låta det frusna hjärtat bli ännu kallare
så det kan spricka
flamma upp igen
och dela ut de trasiga delarna till gässen.

Yes, tänker du.
Då blev vi av med henne.
Men vi kan se olika på det här med Av.
Avståndet avvaktar inte när vi famlar
inte i mörkret
utan i ett ljugande ljus
Vi kan stjäla det
bli stjälare och sen bara glida
på torgen
som om de var ängar igen
som om de inte var uppvärmda
med hat.

Välkommen till Örnsköldsviks kommun
du kommer faktiskt att önska att din sköld
inte hade vikt ihop sig sådär som vingarna
på den där fågeln som numera bara har en insida
av bomull och ståltråd.
Wow. tänker du kanske
men det var faktiskt äkta en gång
till den dagen då vi hängde nät mellan fingrarna
och sa KOM
vi ska bara binda oss samman, älskling
binda oss samman och sen bara stå
stå där och vara andra.
Varandra.




Fri vers av Nayienna
Läst 349 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-24 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nayienna
Nayienna