Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi har vintern framför oss, min kära.

Till rytmen av granskogens andetag
ler vi nog mot samma känsla.
Metervis av barr upp mot molnen
ger någon sorts kittling av hopp

Vi har vintern
frostnätter som gnistrar
som en fallen stjärnhimmel.
Snön som knarrar ett
Välkommen till skogens rike.

Kungadömet utan hiearki
och utan lidande
endast ett klingande samförstånd
av att starkast kanske överlever
men den svaga offrar sig
tillbaka till livet igen.

Det är ett roterande hjul
där vi kan glömma att ordet synd
placerades i vår vokabulär
och låg där och ruttnade
medan vi bad till högstbjudandes regler.

Vi kan leva utan förlåtelse
eftersom det aldrig fanns
något att förlåta.
Vi är
och var,
alltid älskade.




Fri vers av Nayienna
Läst 524 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-20 15:29



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Vad vacker skrivet om vår underbara natur(: Den grep tag i min själ och känslan du förmedlar är rak och riktig! Kram/ JagAmmie
2008-11-20

  Larz Gustafsson VIP
Här får du faktiskt vintern att framstå som riktigt mysig, trots att jag inte gillar den.
En vacker dikt.
2008-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Nayienna
Nayienna