Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En snöflingas dynamik.

Den duva som jag skickade
kom hem blodstänkt och
med sorg i sången.

Livet vill inte vara
min bundsförvant i
det här kriget.
Vi ska inte göra knutar
på våra strängar tillsammans.

Jag ska göra dem ensam.

Ljudet av snön som träffar löven
är så svårt att sätta in
i tabulaturen.
Vilken tonart spelar vintern i?

Vilken dynamik ryms i en snöflinga?

Vinden knäpper sina toner
mellan grenarna
och mitt gehör har gett upp
all sin värdighet
och kastar sig ut mot världen
i vild förväntan
över vad den ska hitta där.

Bara flera strider och
frusen aska.

För att göra smaken av förlusten
lite mindre bitter
strödde jag socker i blodomloppet
och hoppades att diabetes
bara var ett medialt påhitt.

Förvånande
upptäcktes det
att jag hade
fel.




Fri vers av Nayienna
Läst 504 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-11-17 13:17



Bookmark and Share


  Rasehorn
Jag kan inte läsa , men jag tror den är bra.
Jag ska försöka sätta betyg också , men jag vet inte riktigt vad jag betygsätter.
2011-02-28

    Melona
jag är imponerad!
2008-11-20

  MeAmmie VIP
Gillade den men den var lite mer spretig och höll inte ihop men som sagt budskapet gick fram!
2008-11-20

    hver
vackert dikt og fin fantasi.
mvh hver=gufa
2008-11-19

    Petro Nella
så vackert
2008-11-19

  Eaglemountains VIP
Otroligt fin målande poesi med inslag av fantasi ....och ljud som uppfattas när man läser och blundar ....starkt!
2008-11-17

  Kristina Wallbing
Jäklar vilket språk du har!! Vilka bilder! Ja, vilken tonart spelar vintern i.... det skulle jag gärna vilja veta. I moll kanske...

"i vild förväntan
över vad den ska hitta där.

Bara flera strider och
frusen aska."


Mitt i prick just precis så!
2008-11-17

    Jan Trobäck
Fin dikt! Lustiga metaforer. Bittersöt humor.

Menar Jan Trobäck.
2008-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Nayienna
Nayienna